Artiklar

För den som är intresserad av att veta mer om psykosyntes finns en hel del intressant att läsa. Här hittar du artiklar, intervjuer och länkar till läsvärt material. Saknar du någonting och har tips på innehåll, kontakta oss så ser vi till att uppdatera sidan.

 

”Psychosynthesis and the Great Turning”

Molly Young Brown är ett känt namn i psykosynteskretsar. Hon var elev till Roberto Assagioli, undervisar själv och har skrivit flera böcker på temat psykosyntes. Hennes bok ”Det utvecklande självet” är en klassiker. Under den internationella psykosynteskongressen i Rom i juni 2012 höll hon ett uppskattat föredrag som vi har fått ta del av. Här kan du läsa det i sin helhet >>

 

Roberto Assagioli och Psykosyntes

Mannen bakom psykosyntes är ganska okänd för de flesta av oss. Vem var han, som använde mer än 60 år av sitt liv för att utveckla sina tankar om människans väsen? Vad hade han för bakgrund? Vad påverkade honom att gå sin väg? Vad är det som gör att vi idag, mer än hundra år efter hans födelse och tjugo år efter hans död, tycker att hans psykosyntes är ett uttryck för ”den nya tiden”? 

/Ulla Plank, 1994

Läs mer >>

 

Psykosyntes  – En psykologi med själ

Under de senaste åren har mittlivskrisen blivit ett begrepp i västvärlden. Många människor som lyckats med till synes allt – yrke, familj, sociala kontakter – upplever trots detta en tomhet, en brist på mening. För några utvecklas livssituationen till en kris, som får dem att omvärdera grundvalen för hela sin tillvaro.

/Eva Sanner, 1997

Läs mer >>

 

Kriget är slut

Veckokursen Essentials var den intensivaste och mest djupgående kurs jag har deltagit i. Den gav mig aha-upplevelser och insikter, vänner för livet och praktiska verktyg för att kunna leva mer medvetet i vardagen.

/Iris Kihlman, kursdeltagare

Läs mer >>