Hjälp

Här hittar du lösningar på en del vanliga frågor.

Scrolla ner och se om du hittar lösningen på din fråga!

Installera skrivaren: Mac

  1. Se till du är ansluten till PsA Wi-fi. Lösenord finns på anslagstavlan.
  2. Öppna Systeminställningar, Skrivare och scannrar. Klicka på + längst nere i vänstra hörnet.
  3. Nu ska datorn hitta skrivaren. Klicka på “KONICA MINOLTA bizhub C224e”. I fältet “Använd” väljer du “Allmän PostScript-skrivare”.
  4. Klicka “Lägg till”. Klart!

Installera skrivaren: Windows

  1. Se till du är ansluten till PsA Wi-fi. Lösenord finns på anslagstavlan.
  2. Hämta drivrutin för Windows 10 (64-bit). Om du behöver en annan version, sök själv här. Skrivaren heter KONICA MINOLTA bizhub C224e.
  3. Kör installationsprogrammet som du just laddade ner. (Du behöver troligen ange ditt lösenord i ett av stegen).
  4. Öppna Skrivare i Systeminställningar. Väl Lägg till.
  5. Nu ska datorn hitta skrivaren KONICA MINOLTA bizhub C224e, följ instruktionerna och klicka OK på alla frågor. Du ska inte behöva ändra några inställningar.
  6. Klart!

(Instruktionen är skriven utan att ha testat på en PC, säg till om den behöver bli tydligare!)

Skapa ett google-konto

För att använda våra tjänster behöver du ha ett google-konto. Om du har en gmail-adress har du redan det. Använd då den adressen när du klickar på en länk och blir ombedd att logga in. 

Har du inte gmail kan du antingen skaffa det, eller koppla ett google-konto till din befintliga mailadress. (Många föredrar att göra så för att slippa ha ytterligare en mailadress att hålla ordning på). Du väljer då “Använd min nuvarande e-postadress i stället”. Gå till google för att skapa ett konto.

Terapeuter under utbildning: redigera dina uppgifter för webb och förmedling

För att vi ska kunna förmedla klienter till dig behöver du ha aktuella uppgifter här. Använd länken du fått av studierektor. OBS, använd en dator och inte en mobil.

Säkerhet för ditt google-konto och din dator

Du som hanterar uppgifter om klienter behöver med hänsyn till GDPR ha bra säkerhet för ditt google-konto och din dator/telefon. Gå till säkerhetsinställningar för ditt google konto och lägg till ett telefonnummer för återställning. Då skyddas du mot obehöriga inloggningar.

Sedan en självklarhet: ha ett lösenord på din dator och telefon så att det inte bara är att öppna den om den skulle bli stulen. Vi rekommenderar även att du slår på kryptering av din hårddisk: Mac: Systeminställningar / Säkerhet och Integritet / FileVault
Windows 10: Inställningar / Uppdatering och säkerhet / Enhetskryptering

Lås upp förmedlad klient och läs bedömning och klientens svar på frågeformuläret

När du får en klient förmedlad låser du själv upp den genom att betala för förmedlingen. Du får då klientens kontaktuppgifter och dokument till din e-post. Av säkerhets- och sekretesskäl måste du använda ett google-konto. Ange ditt google-konto i listan över terapeuter under utbildning (se separat hjälpfilm).