TILLSAMMANS MOT NYA MÅL – Du som har gått Inre Ledarskap kan nu välja att fortsätta din utveckling inom psykosyntes, och du som är utbildad psykosyntesterapeut har en möjlighet att få ytterligare verktyg för att arbeta i nya sammanhang och mot nya mål.

Diplomerad Coach, 1 termin

Utformad enligt ledande internationell standard

Med en termins tillägg till din psykosyntesutbildning får du verktyg och kunskap för att bli en professionell coach. Genom praktisk träning, handledning och reflektion får du kunskap om kärnkompetenserna inom coaching och hur du kan tillämpa dem effektivt i olika sammanhang. Utbildningen leds av erfarna ICF-certifierade coacher som även är utbildade psykosyntesterapeuter.

Under utbildningen kommer du att få:

– utbildning i coachningens grunder

– hands-on erfarenhet av coachning genom praktisk övning

– utveckla din förmåga att skapa förtroendefulla relationer med klienter

– lära dig att använda kraftfulla frågor och andra verktyg för att stödja klientens framsteg

– utforska etik och professionalitet inom coachningspraxis

– upptäcka psykosyntesens och coachingens djupa släktskap och därmed fördjupa din förståelse för psykosyntes

Vår utbildning är designad för att passa både de som är nya inom coachning och de som vill fördjupa sina kunskaper. För dig som redan arbetar som psykosyntesterapeut är coaching ett starkt komplement och öppnar för att nå nya målgrupper inom exempelvis näringsliv och offentliga organisationer.

Våra kursledare står tillsammans för en grundmurad kunskap och passion för coaching. Kursledarna är mycket erfarna ICF-certifierade coacher som redan var etablerade inom coaching innan de hittade psykosyntes. Charlotte Kihl är Diplomerad Psykosyntesterapeut och Diplomerad Handledare från Psykosyntesakademin. Kristina Boberg har avslutat vår terapeututbildning och är i slutfasen inför sin diplomering. Vi på Psykosyntesakademin är stolta över att få tillgång till Charlotte och Kristinas kompetens när vi nu satsar på coachutbildningen.

Förkunskapskrav och villkor

Förkunskapskrav: Du ska ha slutfört Inre Ledarskap eller avslutat vår terapeututbildning. 

Plats: Psykosyntesakademin, Stockholm
Datum hösten 2024: 27-28 augusti, 17-18 september, 22-23 oktober, 3-5 december + en dag i januari 2025

Introduktionspris: 26 900 kr exklusive moms (ordinarie pris 38 900 kr).  Efter slutförd utbildning kommer en period där du samlar praktiktimmar med klienter och går i ytterligare 4 timmar Mentor Coaching (handledning i coachrollen) i grupp och 3 timmar individuell Mentor Coaching. Debiteras separat med 8 000 kr.

Diplomering & Certifiering

Efter slutförd utbildning och godkänd examination får du ett diplom med titeln Diplomerad Coach Level 1, Psykosyntesakademin. Vi utformar just nu utbildningen utifrån kriterier hos en ledande global aktör inom coaching. Kontakta Erik Hedblad (erik.hedblad@psykosyntesakademin.se) så berättar vi mer om certifiering och hur det kan fungera för dig som deltar i denna första grupp. 

Pedagogik

Pedagogiken är upplevelsebaserad och praktisk, med mycket fokus på övning där du får feedback och blir coachad in i din nya roll av både kursledare och de andra deltagarna. 

Redan efter det andra kurstillfället tar du dina första klienter. Under utbildningen arbetar du med minst två egna klienter. Räkna med att lägga en halv till en dag per vecka mellan kurstillfällena för att träffa klienter, delta i grupphandledning, reflektera, läsa och skriva.   

All undervisning sker fysiskt. Mentor Coaching (handledning) sker online i grupp.

Det finns många coachutbildningar – varför välja just denna?

Vi skapar marknadens kanske starkaste coachutbildning – i det fysiska rummet. Många coachutbildningar, även de med exempelvis ICF-ackreditering, är häpnadsväckande korta – ofta endast 60-80 timmars utbildning (8-9 dagar) utan krav på förkunskaper och ofta görs stora delar online.
Psykosyntesakademin sätter stolthet i att diplomera coacher som har arbetat oerhört mycket med sig själva och som bygger erfarenhet genom att relatera fysiskt i rummet och inte enbart online. Med Inre Ledarskap + Diplomerad Coach har du marknadens mest omfattande coachutbildning, med totalt 2,5 år och fler än 700 utbildningstimmar, jämfört med de 60-80 timmar som de flesta certifierade coacher har. Ett fokus på psykosyntes gör att du kan utvecklas som coach på grunder som redan är bekanta och snabbt gå mot tillämpning och bygga färdigheter som coach.

Visste du att…?

Coaching och psykosyntes har ett mycket nära släktskap. John Whitmores bok Coaching for Performance är världens mest sålda bok inom coaching. Med modeller som GROW blev hans arbete en grund för ICF och coachingens snabba spridning i världen. Känner du igen namnet Whitmore? Diana Whitmore är en frontfigur inom psykosyntesterapi och de äkta makarna refererar till varandra i flera av de böcker de publicerat. Det är alltså ingen slump att coachinglitteraturen innehåller exempelvis delpersonlighetsarbete! Diana var också med och grundade the Psychosynthesis Trust i London var viktig i skapandet av Psykosyntesakademin i Stockholm 1989. Coachingens rötter har nu flyttat in på Psykosyntesakademin. Det var på tiden!

Kursledare

Våra kursledare är mycket erfarna och ICF-certifierade coacher som alla tre arbetade med coaching innan de hittade psykosyntes. Charlotte Kihl är dessutom Diplomerad Psykosyntesterapeut och Diplomerad Handledare från Psykosyntesakademin. Kristina Boberg och Kaj Hedlund har avslutat vår psykosyntesterapeututbildning och är i slutfasen inför sin diplomering. Tillsammans står de för en grundmurad  kunskap i och passion för coaching, med ett tydligt psykosyntesperspektiv. 

Charlotte Kihl

Charlotte Kihl

ICF-certifierad på PCC-nivå

Kristina Boberg

Kristina Boberg

ICF-certifierad på PCC-nivå