Essentials PSA® – Under fem dagar utforskar du vem du är och vem du vill vara. Du får samtidigt lära dig psykosyntesteori och metoder. Kursen vänder sig till dig som vill titta närmare på dina möjligheter och begränsningar, bättre förstå dig själv, eller på djupet vill förstå mer om dina relationer. Och om du arbetar med att leda eller utveckla andra behöver du själv ha gjort en resa. 

Essentials PSA®

Intensivkurs i psykosyntes och en inre resa med djup och höjd

Essentials PSA® lämpar sig för dig som vill utforska ditt inre och dina relationer till omvärlden. Den ger insikter i livsmönster och hur de kan ha uppstått. Kursen erbjuder också verktyg för att arbeta med känslomässiga blockeringar för att kunna gå vidare. Du får utforska eventuella val som överensstämmer bättre med den person du är idag. Val som kanske ger plats för mer livsglädje, kreativitet eller en tydligare riktning i ditt privat- eller yrkesliv.

Med utgångspunkt i deltagarnas personliga process ges en god överblick över psykosyntesens principer och metoder. Deltagarna får stifta bekantskap med grundläggande begrepp som delpersonligheter, viljans betydelse, vikten av att se sig själva som större än sina begränsningar och sitt förflutna och hur ett tydligare personligt syfte kan hjälpa till att öppna nya möjligheter.

Det vi ger uppmärksamhet har en tendens att växa.
Psykosyntesen arbetar parallellt med människans problem och inre potential. I varje problem vi upplever finns ett frö till växande.

Vi arbetar med begrepp som det lägre omedvetna, det högre omedvetna, jaget och självet. Även vanliga arbetssätt inom psykosyntes som grupprocess, gestalttekniker, vägledda visualiseringar och enkla meditationsmetoder ingår.

Kursen leds av två psykosynteslärare samt två lärarassistenter. Om både du och en partner, släkting eller nära vän vill gå Essentials ansöker ni till två olika tillfällen. 

Plats: Stockholm eller Göteborg

9 900 kr inkl moms (privatbetalande)
9 900 kr plus moms (företag)

Kommande kurstillfällen, Stockholm & Göteborg

7 augusti, 2024
 • Essentials PSA® Stockholm 5 dagars intensivkurs, 7 augusti, 2024 - 11 augusti, 2024  ,

  Lärare Nina Sterckx & Fredrik Lundh

16 oktober, 2024
 • Essentials PSA® Stockholm 5 dagars intensivkurs, 16 oktober, 2024 - 20 oktober, 2024  ,

  Lärare: Nina Sterckx och Anna Escardó

8 januari, 2025
 • Essentials PSA® Göteborg 5 dagars intensivkurs, 8 januari, 2025 - 12 januari, 2025  ,

  Lärare: Lena Ekwing. Lärare 2 meddelas senare.

12 mars, 2025
 • Essentials PSA® Stockholm 5 dagars intensivkurs, 12 mars, 2025 - 16 mars, 2025  ,

  Lärare: Linda Thörn Elliott och Angelika Dilschmann

4 juni, 2025
 • Prel. Essentials PSA® Internat Österlen 5 dagars intensivkurs, 4 juni, 2025 - 8 juni, 2025  ,
25 juni, 2025
 • Essentials PSA® Stockholm 5 dagars intensivkurs, 25 juni, 2025 - 29 juni, 2025  ,

  Lärare: Linda Thörn Elliott och Fredrik Lundh

Behörighet

Inga särskilda förkunskaper krävs. Om du vill söka till våra längre program är Essentials PSA® obligatorisk, så det är här du börjar.

Jag har deltagit i många kvalificerade utbildningar i personlig utveckling och ledarskap och Psykosyntesen är utan tvekan den som givit mig mest. Psykosyntesakademin erbjuder fantastiska möjligheter till personlig utveckling oavsett var du än befinner dig i livet.”

Jonas Nyman

“Essentials är utan tvekan den viktigaste utbildningen jag har gått i vuxen ålder. Jag kom till utbildningen i tron att jag visste vad som hindrade mig i livet; vilka frågor jag behövde svar på. När utbildningen var klar hade jag istället fått svar på väsentligt mer komplicerade frågor, med ett nytt förhållningssätt till mig själv, min omgivning och till livet självt. Tack till våra lärare och medhjälpare Angelika, Nina, Carola, Eva och även ett stort tack till alla ni underbara, modiga människor som också deltog på kursen! Nu börjar nästa fas i livet och jag känner mig positiv, nyfiken och väl förberedd.”

Fredrik L, oktober 2021

”Fantastiska fem dagar som har varit allt från insiktsfulla, jobbiga, prövande, starka och betydelsefulla för mig. En inre gåva till mig själv.”

Deltagare, februari 2020

”De mest perspektivförändrande dagarna hittills i mitt liv. Svårt att med rättvisa beskriva i ord relationen mellan tanke, känsla och kropp, det yttre och det inre och hur viktiga jag tror att dessa insikter kommer att vara för mig i resten av mitt liv. Värdefulla dagar i sig själva men ger också en stark längtan att genomföra den längre utbildningen.”

Deltagare, februari 2020

“Upplevelser som jag inte trodde var möjliga och många nya insikter”

Jonas Svedin, leg. Läkare i allmänmedicin

”Bland det bästa jag gjort i mitt liv. Många upplevelser och insikter att ta med sig i livet.”

Deltagare, februari 2020

”Tack för en fantastisk Essentials. Det var nog en av de bästa upplevelserna i mitt liv.”

Ronnie Byström

“Det här är den största resan jag har gjort, fast jag åkt runt all världens hörn. Jag är oerhört tacksam över alla verktyg jag fått med mig och den fördjupade kunskapen om mig själv och människor i stort som kommit via Psykosyntesen. Det är en stor del av mina böcker, den terapi jag ger och mitt sätt att bemöta andra människor varje dag.

Under många år har vi som familj haft det ganska tufft, och jag är övertygad om att det är Psykosyntesen som gjort att jag kunnat må bra och ta hand om mig själv igenom alla stormar.

Kort sagt – det här den absolut bästa presenten du kan ge dig själv! Just do it!”

Jessica Stigsdotter Axberg