Kina SöderlundDet var en rad omvälvande livshändelser och ett gott råd som fick Kina Söderlund att söka till den fristående introduktionskursen Essentials – Grundkurs i Psykosyntes hösten 2009.

“Jag hade haft ett möte med Christina Weldero på Hela hälsan”, berättar hon. “Jag sa till Christina att jag ville jobba med människor och hennes råd blev avgörande för mig: Du måste bli hel själv först.”

Kina tog kontakt med PsykosyntesAkademin och förstod att Essentials kunde bli hennes väg in i någonting nytt. Det blev en omtumlande upplevelse, mycket utmanande, men samtidigt givande.

“Det var som att kliva in i en torktumlare”, berättar hon. “Terapi är inte alltid bekvämt, men det fanns en oerhörd trygghet och hållande bland lärare och i gruppen. Vi delade med oss och bar varandras historier.”

Kina valde att börja i terapi direkt efter Essentials. Hon sökte den tvååriga Grundutbildningen som startade ett år senare senare och hennes resa började på allvar. Hon fortsatte den tvååriga påbyggnadslinjen till terapeut. När hon avslutar utbildningen våren 2014 har hon drygt ettusentvåhundra lektionstimmar bakom sig och mer än hundrafemtio timmar i egen terapi. Hon har också börjat ta emot utbildningsklienter under handledning. Kravet för att bli diplomerad är tvåhundra timmar.

“Det finns inga genvägar som håller i längden”, säger hon.

Sök den fristående kursen i psykosyntes, Essentials – Grundkurs i Psykosyntes.
Nästa kurstillfälle hittar du i menyn under Utbildningar/Essentials.

Vilken betydelse fick Essentials på djupet? Hur har pyskosyntes påverkat livet för Kina?

“Hur mycket som helst. Jag hade tidigare kört på i många år av gammal vana, på andras villkor, utan att känna efter vad jag själv ville innerst inne … Idag vet jag vad vill och vet vad jag verkligen vill sysselsätta mig med. Jag har lärt känna mig själv på djupet och har en bättre förståelse för andra och samspelet i relationer. För mig har Psykosyntesen vart nyckeln till mitt läkande – den upplevelse- och insiktsbaserade orienteringen i utbildningen överensstämmer väl med psykets verklighet tycker jag. ”

Hon uppskattar att psykosyntes inte handlar om att diagnostisera, att både kropp och själ får utrymme.
“Tack vare Essentials och den fortsatta utbildningen har jag en fantastisk verktygslåda. Jag kan förverkliga drömmen att jobba med människor och bli den jag är, på djupet.”

: : :

Läs Kinas egen historia på Kraftfirman.se >>