Den 4:e juni  är det dags för den årliga Margo Russelldagen med början kl.18.00.  Vi håller till i våra lokaler på Tengdahlsgatan 32 i Stockholm.

Som tidigare år bjuder vi på spännande föreläsningar av en inbjuden gäst och föregående års stipendiat. Kvällen avslutas med utdelning av årets stipendium, mingel med bubbel och lättare tilltugg. Entré 80 kronor.

Vill du vara med och fira med oss, anmäl ditt deltagande via mail.

 

I år är vi särskilt glada att välkomna professor Gunnar Bjursell som gästföreläsare. Han är professor i molekylärbiologi vid Karolinska Institutet och kommer att tala om Kulturens betydelse för hjärnans utveckling.

Föreläsningen kommer att handla om musikens och kulturens betydelse för hjärnans utveckling och vår förmåga till inlärning. Intellektuell aktivitet stimulerar hjärnan och leder till ett längre och friskare liv. Kultur är viktig vid förebyggande vård och rehabilitering. Gunnar Bjursell har bland annat byggt upp Centrum för Kultur och Hälsa vid Göteborgs universitet.

 

Karin Sahlin, grupp 23, medverkar på oboe i anslutning till gästföreläsningen.

“Use it or loose it” – vikten av att stimulera hjärnan, Gunnar Bjursell intervjuas av Kulturrådet >>


Förra årets stipendiat, Kerstin Alex Elfving, höll ett spirituellt tacktal vid ceremonin förra året och vi är många som har väntat på hennes stipendieföreläsning. Temat är Självets röst genom personlighetens instrument: “Inspiritus” där hon förmedlar sin syntes av psykosyntes, kreativitet och kommunikation inom näringsliv, terapiverksamhet och scenkonst.

Vill du vara med och fira med oss, anmäl ditt deltagande via mail.

 

 

Är du årets stipendiat?

Än finns tid att söka stipendiet. Fram till den 6:e maj kan du söka eller nominera någon som du tycker bör uppmärksammas för sin psykosyntesgärning. Läs mer här >>