Ett tjugotal personer tog sig till PsykosyntesAkademin en blåsig höstkväll i oktober för att ta del av Olle Carlssons värmande närvaro.

I det öppna samtalet med Eva Sanner fick vi veta hans tankar om hur man kan omvandla det traditionella 12 stegsprogrammet till personlig utveckling eller för att finna sin andlighet. Med ett unikt sätt att uttrycka sig bjöd Olle på många tips för oss “hopplösa”. Eller som han också kallade det, oss “normalstörda”.

Han är ett stort fan av självhjälpsgrupper och tanken att starta en sådan kom då han en dag var så utmattad av alla enskilda samtal han haft under lång tid.
”Jag kände att jag höll på svimma då jag satt och pratade med en gammal dam. Och om jag hade gjort det och ramlat ur stolen skulle hon nog inte märkt heller”.

Olle har noterat hur viktigt det är för oss människor att få berätta vår historia. Utan att bli avbruten eller få råd. Att tillämpa 12 stegsprogrammets regler kring att tala i grupp kan vara till stor hjälp för oss alla. Oss “normalstörda”.

Efteråt fick vi möjlighet att köpa Olles böcker och få dem personligt signerade. Gissar att flera av oss nu fortsätter att avnjuta Olles kloka formuleringar kring livets betänkligheter.

/Tack för referatet, Kerstin Brezina, föreläsningsgäst och tidigare elev på PsA.

 

Provläs Olle Carlssons bok “Tolv steg för hopplösa” >>

Välkommen till nästa öppna föreläsning den 14:e novmeber 2012. Jens Ljunggren som driver Klimatsmart.se talar om den inre omställning vi behöver göra för att känna oss motiverade att förändra det yttre. Läs mer och anmäl dig här >>

Psykovaddå?

Nästa informationskväll om Psykosyntes och vårt utbildningsprogram är onsdagen den 7 november kl 18.00. Anmäl dig här >>