PsykosyntesAkademin och Philip Bäckmo bjuder in till en öppen föreläsning med anledning av publiceringen av hans bok ”Själen är ett verb”

Från den 19 mars går boken att köpa i handeln och på författarkvällen den 18 april finns boken till försäljning och signering av författaren själv

Philip Bäckmo pratar denna kväll utifrån sin bok ”Själen är ett verb – konsten att ha en god relation till dig själv” där  han ställer de stora existentiella frågorna som handlar om hur vi ska leva för att leva väl. Vad vill du med ditt liv? Vad är verkligen meningsfullt? Hur kan du utforma ditt liv så att du ångrar så litet som möjligt?

Genom att både prata med stora tänkare som Friedrich Nietzsche, Bertrand Russell och Albert Camus samt göra nedslag i sin egen vardag och möten med klienter i psykoterapi, beskriver Philip Bäckmo hur du kan förbättra och fördjupa din relation till dig själv. Denna relation kan stärkas genom att fokusera på bokens fyra huvudområden: självkännedom, självomsorg, lojalitet med dig själv och kontakt med ditt inre djup.

Philip Bäckmo lyfter existentiella övningar för att skärpa vår syn på livet som det är, och sätta det i ett nytt ljus – vilket ger ökad medvetenhet om att vi faktiskt bara har detta liv och att det är upp till oss att förvalta det så väl vi kan. ”Det är inte frihet från ångest, ambivalens, oro och lidande som är att leva väl. Att leva väl handlar snarare om att leva passionerat, att ta vara på de möjligheter vi har, att forma vår unika livsväg, att försöka förstå vad kärlek är, att skratta, gråta och leva ett fullt liv, med ångest och allt. ” — ur boken

Philip Bäckmo är beteendevetare, legitimerad psykoterapeut och diplomerad psykosyntesterapeut. Han är verksam i privat mottagning där han arbetar med både individualterapi och parterapi. Han har även studerat filosofi och vidareutbildar sig nu inom existentiell terapi.

Välkomna till ett möte med Philip Bäckmo på Stiftelsen PsykosyntesAkademin! Efter föreläsningen finns tid för frågor och reflektioner.

Vi kommer att lotta ut Philips bok under kvällen. För den som inte vinner på lotten, finns möjlighet att bli en vinnare ändå. Vi ställer upp ett författarbord med bokförsäljning och personliga dedikationer av författaren.

Varmt välkommen!

 

Datum:         Onsdag den 18 april 2018
Samling:       Från 18.00 finns kaffe/the och smörgås.
Tid:                Kl 18.30-20.00 (20.30 inkl bokförsäljning och boksignering).
Plats:             Tengdahlsgatan 32, 2tr   PsykosyntesAkademins lokaler.
Kostnad:       250 kr (privatpersoner) och 250 kr plus moms (företagsbetalande).
Anmälan:      Via länken till Simple Signup:  https://simplesignup.se/event/129439
Betalning:     Betalas via länken till SimpleSignup.
Avbokning:  Om du anmält dig och inte kan komma så får du gärna lämna platsen vidare till någon annan.