År 2013 års stipendium till Margo Russells minne har tilldelats Carolina Welin. Stipendiet delas traditionellt ut i samband med firandet av Margo Russell-dagen den 4:e juni.

Stipendiatens namn brukar inte avslöjas förrän vid själva stipendieceremonin, så även i år. Den hemlighetsfulla stipendiejuryn – Janne Karlström, Lena Johansson, Nina Sterckx – formulerar sin motivering så här:

 

Carolina tilldelas stipendiet för sin lidelse och sitt djupt personliga engagemang i utformandet av och i sitt kontinuerliga arbete med ett rehabiliteringsprogram för kvinnor med bröstcancer. Carolina har genom sitt arbete gjort landvinningar för psykosyntesens roll i samhället genom att bli en länk i vårdkedjan till primärvården. Utifrån sin grund som psykosyntesterapeut med egna personliga erfarenheter av sjukdomen och fortsatta studier om kroppsliga energiprocesser, tillämpar hon sitt kunnande genom att möta, stödja och rusta kvinnor som befinner sig i en existentiell utsatthet.

: : :

Margo Russell var en av initiativtagarna till att PsykosyntesAkademin etablerades i Sverige 1989 och hon undervisade själv. Carolina höll ett berörande tacktal och det framgick med all tydlighet vad Margo har betytt för henne, både personligen och för den verksamhet som hon nu har fått en utmärkelse för.

Vi ser fram emot att höra Carolina berätta om hur psykosyntes integreras i hennes verksamhet, vid nästa års Margo Russel-firande.

Grattis Carolina!

: : :

Tidigare års stipendiater >>