En ny hemsida öppnar nya möjligheter till kontakt och vi hoppas få möta dig här på vår hemsida eller i det gula K-märkta hus på Södermalm där PsykosyntesAkademin finns sedan många år. Akademin grundades 1989 och snart firar vi 30-årsjubileum. Det innebär att vi utbildat många i psykosyntesens förhållningssätt och till psykosyntesterapeuter.

Vi var det första utbildningsinstitutet i Sverige som undervisade i psykosyntes och våra rötter går tillbaka till det italienska institutet för psykosyntes, L’Istituto di Psicosintesi, som grundades i Florens av Roberto Assagioli på 40-talet genom de lärare som var knutna till ”The Psychosynthesis Trust” i London och som i sin tur var med och grundade PsykosyntesAkademin i Stockholm.

Rötterna är djupa i traditionen av vetenskap och nytänkande inom psykologins och psykoterapins område. Att vara väl förankrad i vetenskap, teori och validerad tillämpning ger stabilitet och legitimitet åt utbildning och undervisning.

Våra lärare har alla minst 10 år som lärare och tusentals timmar som terapeuter och handledare. Några kommer från andra länder. Några av dem hade i sin ungdom Roberto Assagioli som lärare och mentor. Alla står väl förankrade i psykologin och psykosyntesens tillämpning. Alla kan hålla och guida i de processer som uppstår i ett rum där människor samlas för att utvecklas. Våra lärare är de trygga fästen våra elever kan luta sig mot och de vägvisare som guidar i såväl mörker som ljus på vägen till självkännedom och förverkligande.

Det här är vi stolta över och ändå arbetar vi ständigt för att förnya både undervisning och erbjudanden till olika målgrupper. För att nå fler med mer öppnar vi nu detta nya fönster mot världen.

Du kommer först att märka det genom att vi under de närmaste 100 dagarna lägger ut ett blogginlägg, en artikel, ett boktips, ett citat och kanske något annat under hashtaggen #100dagar. Följ oss på hemsidan, på Facebook, på LinkedIn eller genom att hålla kontakt med oss på info@psykosyntesakademin.se. Sen hoppas vi det märks på att det blir lättare för oss att uppdatera vår hemsida.

Så häng med oss och håll utkik!

Något världen verkligen behöver är människor som mår bra och som vill bidra till något bättre för fler. Psykosyntesen är en fantastisk kraft för just detta.

Vår vision är ”en medmänskligare värld” och den handlar om att vara ett relevant val för människor som vill leva ett mer medvetet, förankrat och meningsfullt liv, såväl personligt som professionellt och på så sätt bidra till en medmänskligare värld.

Du är välkommen!

Ann Marie Lamb
Diplomerad psykosyntesterapeut PSA(R)
Rektor och verksamhetsledare vid Stiftelsen PsykosyntesAkademin