Ensam genom Iran – 184 mil av tillitKristina Paltén

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur. Med svenska flaggan fladdrande från en cykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sov hemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppad av en ilsken polis, välsignad av en mulla och intervjuad av Iranska revolutionsgardet. Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det land som invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Hyllningarna hade inga gränser och det hade inte Kristina heller. Mitt bland solskensleendena fanns en kvinna som längtade efter stillhet och vara ensam i ökenlandskapet. Den inre konflikten höll på att ta överhanden.

Det är en berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan och förmågan att påverka sin omvärld. Det är också en frågeställning – vad har jag för val och ansvar i det samhälle jag lever i?

Djupt existentiella frågor, som ofta får sitt svar i sökandet efter själv och i det självledarskap som är så centralt i psykosyntesens förhållningssätt.

Varmt välkommen!

Stiftelsen PsykosyntesAkademin

Kristina Paltén är äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare. Hon är den första kvinnan att springa ensam genom Iran, en sträcka på 1 840 kilometer. På meritlistan finns även världsrekorden då Kristina sprang 107,49 kilometer på 12 timmar på löpband, respektive 322,93 kilometer på 48 timmar på löpband, seglingen Fiji-Nya Zeeland och bestigningen av Aconcagua, 6 962 meter högt. Kristina är civilingenjör i materialfysik och har 18 års erfarenhet som projektledare och chef.

Datum:         Onsdagen den 5 april 2017

Samling:      Från 18.00 finns värmande kaffe/te och frukt/nötter uppdukat

Tid:                Kl 18.30-20.00

Plats:             Tengdahlsgatan 32, 2tr i PsykosyntesAkademins lokaler

Antal:            Minimiantal 12 personer, max 45 och anmälan i turordning

Kostnad:      250 kr för privatpersoner och 250 kr plus moms för företag

Betalning:    Kontant (obs!) på plats och kvitto lämnas vid behov

Anmälan:     Obligatorisk anmälan i mail till info@psykosyntesakademin.se

Märk ditt mail med Anmälan författarkväll 5/4.

Bekräftelse:  Vi skickar bekräftelse i den ordning anmälningarna når oss

Uppgifter:     Obligatoriska uppgifter är: Namn, mobilnummer, epost och antal

No-show:      Om du anmält dig och inte dyker upp så fakturerar vi en no-show

avgift om 250+50, dvs 300 kr

Avbokning:  Senast 24 timmar innan föreläsningen.