Eva Sanner, välkänd författare, diplomerad psykosyntesterapeut PsA och tills helt nyligen styrelseordförande i Stiftelsen PsykosyntesAkademin.

 

Eva Sanner har skrivit flera artiklar om psykosyntes och har hittills gett ut åtta böcker i ämnen som kreativitet, hälsa, relationer och personlig utveckling. Den 6 september släpptes den nionde, ”Passionskoden – för ett helt och hållbart liv”. Vi träffade Eva på hennes bokrelease och passade på att ställa några frågor.

 

Finns det verkligen en kod för passion och hur kan man knäcka den?

–  Det finns ett antal saker vi kan göra för att förändra våra invanda beteenden och därmed uppleva större frihet i våra liv. Boken handlar om hur man kan bära sig åt för att prova nya sätt att leva i kärleksförhållanden, arbetsliv och skapande – d v s hela livet, säger Eva Sanner.

 

Vad innehåller “Passionskoden”?

– Boken handlar om hur vi kan stå upp för det vi tror på, våga göra nya saker – kanske sånt vi undvikit för att vi är litet rädda för det, om vikten av att odla tacksamhet och göra det som ger glädje. Dessutom innehåller den kapitel om hur vi förhåller oss till våra känslor och tankar på ett konstruktivt sätt och om vikten av att lyssna på kroppens behov för att orka leva passionerat.

 

Till sist, vad har psykosyntesen betytt för ditt skrivande och för ditt liv?

-Att utbilda mig till psykosyntesterapeut gav mig ett nytt yrke vid sidan av skrivandet och många verktyg som hjälpt i mitt skapande både när det gäller skrivande och på många andra områden, säger Eva Sanner.

 

Vi önskar Eva lycka till med sitt fortsatta skrivande och arbete med grupper, par och terapiklienter.

Ann Marie Lamb, Rektor, PsykosyntesAkademin

 

Vill du veta mer om psykosyntes?

Läs mer om våra kurser och utbildningar på hemsidan och välkommen på någon av höstens informationskvällar mellan kl 18.00-20.00, då vi bjuder på kaffe/the och en smörgås från kl 17.30.