Välkommen att utforska det biblioterapeutiska arbetssättet i en cirkel med läsande, samtal och självbiografiskt skrivande.

Serien vänder sig till dig som är terapeut och längtar efter att inspireras och fördjupa dig inom det kreativa och transpersonella fältet. Du är nyfiken på biblioterapi och vill utforska vad den kan betyda för dig personligen och i ditt arbete med andra. Med hjälp av biblioterapeutiska tekniker, utvalda dikter och psykosyntesens metoder för inre arbete, kommer vi att arbeta kreativt tillsammans och var för sig. Vi läser, skriver och samtalar. Den underliggande resonansen är Assagiolis citat ”out of the past, in the present, for the future”. Biblioterapi väcker till liv det som slumrar av minnen, tankar, känslor och där finns både mörker och ljus. Samtidigt låter vi hjärtat sjunga och själen flyga fritt så de kan komma hem inom dig. Den berättelse som växer fram för dig i ditt skrivande blir till din sång.  

Datum & tider
Fyra onsdagskvällar 17.30-20.30 under mars-april: 1/3, 15/3, 29/3, 5/4
Incheckning från 17.00 då det finns smörgås och kaffe/the.
Vi har en paus med fruktstund under kvällen.

Plats: Stiftelsen Psykosyntesakademin, Tengdahlsgatan 32, Stockholm

Pris per deltagare inklusive arbetsmaterial med biblioterapeutiska tekniker och övningar, fika med smörgås, kaffe/the, frukt och snacks:

2 900 kr för dig med vanlig ekonomi
3 500 kr för dig med stadig ekonomi
3 500 + 25% moms för företag

Förkunskapskrav: Psykosyntesterapeut eller motsvarande

Sista anmälningsdag är den 21 februari. Anmälningar bekräftas i den takt de kommer in. Du får en faktura och när den är betald är platsen garanterad. Du får samtidigt underlag till en enkel övning, som du kan göra hemma på egen hand för att värma upp inför workshopen. 

Antal deltagare: Maximum 8 och minimum 4.

Biblioterapiledare och ansvarig för workshopserien är Ann Marie Lamb, diplomerad Psykosyntesterapeut och Handledare PSA®. Hon har fortsatt fördjupa sig i psykosyntes genom flertalet vistelser vid L’Istituto di Psicosintesi i Florens där hon forskat i Roberto Assagiolis arkiv. Hon har certifierat sig i IMAGO® parterapi, samt i biblioterapi och existentiell vägledning vid Marie Cedershiölds Högskola. Hon finner djup mening i det transpersonella arbetet.  

Bild: Jannoon028 på Freepik
Ett fristående arrangemang: Så fungerar Arena Psykosyntesakademin

Fristående arrangemang av och med diplomerade psykosyntesterapeuter. Stiftelsen Psykosyntesakademin anger ramarna i ett kvalitetssystem och sköter viss administration. Arrangemangen genomförs självständigt av respektive arrangör.

  • Ett arrangemang på Arenan leds alltid av minst en Diplomerad Psykosyntesterapeut PSA®
  • Terapeuterna går i professionell handledning
  • Terapeuterna är medlemmar i yrkesföreningen Psykosyntesföreningen
  • Terapeuterna har en aktiv ansvarsförsäkring
  • Arrangemang på Arenan följer Psykosyntesföreningens etiska ramverk
  • Terapeuterna tillämpar klientsekretess och konfidentialitet
  • Personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR

Är du diplomerad Psykosyntesterapeut PSA® och vill ta plats på arenan? Kontakta rektor så får du mer information.